2009 yılından itibaren İmam Hatip Liseleri arasında “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” ile çalışmalarını sürdüren Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği ile Akdemistanbul Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı 2012-2013 eğitim öğretim döneminde açılan İmam Hatip Ortaokulları arasında Arapça öğretimi adına önemli bir faaliyete daha imza atıyor.

Arapçayı sevdirmek ve eğlenerek öğretmek hedefiyle düzenlenen “1. Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği”, alanında bir ilk olma özelliğine sahip olması nedeniyle bu sene İstanbul’daki İmam Hatip Ortaokullarında okuyan 5. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılmaktadır.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği arasında imzalanan ve İmam Hatip Ortaokullarında Arapça öğretimini destekleme projeleri kapsamında düzenlenen 1. Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği’nde her bir okulun 15-20 kişilik öğrenci grubu, koro halinde birbirinden güzel iki Arapça şarkıyı seslendirecekler. www.cocuklaraarapca.com sitesinde ilan edilen 40 adet çocuk şarkısını ezberleyen öğrenciler, kendi belirledikleri farklı şarkılarla da şenliğe katılabilecekler.

“Diş Fırçası”, “Ben Ramazan”, “Ninem”, “Hayvanlar”, “Sayılar”, “Tavşanım”, “Ailem”, “Bal” gibi Arap dünyasında çok yaygın olarak bilinen çocuk şarkılarını seslendirecek olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri yaklaşık dört aydır bu etkinliğe hazırlanıyor. İstanbul’un iki yakasında; (5 Haziran 2013 Çarşamba günü 18.00-20.00 saatleri arasında Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde, 07 Haziran 2013 Cuma günü 18.00-20.00 saatleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi bahçesinde) yapılacak olan ve TRT Arapça kanalı başta olmak üzere birçok yerel ve ulusal kanalda yayımlanacak olan şenlik programına tüm Arapça sevenleri bekliyoruz.

Söz konusu şenlik programı ile ilgili açıklama yapan Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Genel Başkanı ve Akdemistanbul Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, Türkiye çapında İmam Hatip camiasının Arapça eğitimleri konusunda ciddi gayretlerinin olduğuna işaret ederek, bütün projelerini dil öğretimi merkezli yürüttüklerini ifade etti. “Uluslararası Arapça Yarışmaları”, “Arapça Öğretmenleri Hizmet İçi Eğitim Seminerleri”, “Yurt Dışı Eğitim Programları”, “Arapça Dil Eğitimleri”, “Sağlık Arapçası” ve “Çocuklara Arapça Ev Dil Okulları” gibi Arapça öğretimi üzerine birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Prof. AĞIRAKÇA, Arapça Çocuk Şarkıları Şenliği projesi ile; İmam Hatip Orta okullarında okuyan öğrencilerin Arapça dersine olan ilgilerini arttırmak, Arapçanın eğlenceli, neşeli bir şekilde öğretilmesini sağlamak, Arapça konuşma kalıplarını ve yeni kelimeleri musiki ahengi içinde şarkılar aracılığıyla öğrencilere kavratmak, yıl boyunca birçok Arapça şarkıyı ezberleyerek şarkı sözleri aracılığıyla dile aşinalığı arttırmak, İmam Hatip öğrencilerinin ortak bir etkinlik vesilesiyle bir araya gelmesini sağlamak, böyle bir şenlik vesilesiyle öğrencilerin sahnede yer almasını sağlayarak özgüvenlerinin gelişmesine katkıda bulunmak ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Arapçayı severek öğrenecekleri bir ortam oluşturmak gibi hedeflediklerinin olduğunu ifade etti.