5. ARAPÇA YARIŞMALARI BÖLGE KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI ESKİŞEHİR’DE YAPILDI

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası 5. Arapça Yarışmaları’nın bölge koordinatörleri toplantısı 7 Şubat 2014 tarihinde Eskişehir’de Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinesinde Eskişehir Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Bu yıl 5.si düzenlenen Arapça yarışmalarının 26 Nisan 2014 tarihinde düzenlenecek bölge yarışmalarında koordinatör okul olarak görev yapacak okulların idarecilerinin katıldığı toplantı Türkiye Finali ve Ödül Töreni koordinatör okulu Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Hasan Hüseyin CAN, Eskişehir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa ESER’in yanı sıra yarışmaların genel koordinatörü Dr. Muhammed AĞIRAKÇA ve koordinasyon kurulu üyeleri iştirak ettiler.

Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul’dan gelen okul idarecilerine yapılan sunumda bu yıl 5 Nisan’da yapılacak il elemeleri, 26 Nisan’daki bölge elemeleri ve 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye finallerinin icrası hakkında bilgi verildi.

Yarışma koordinasyon kurulu üyeleri 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir’de yapılacak olan ve yurt içi ve yurt dışından birçok ismin katılacağı ödül töreni hakkında bilgi vermek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla program kapsamında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Necmi Özen’i makamlarında ziyaret etti.