Dr. Muhammed H. AĞIRAKÇA / Başkan Yardımcısı

12.02.1979 tarihinde Mardin’de doğan Muhammed Hamidullah AĞIRAKÇA 1996 yılında Üsküdar Esatpaşa İmam Hatip Lisesinden mezun olup aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kayıt oldu. 1998-1999 yıllarında eğitim amaçlı olarak 18 ay Ürdün’de bulundu. 2001 yılında üniversiteden mezun olan AĞIRAKÇA aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku Bilim Dalında Yüksek Lisans programına başladı. 2004 yılında “Hz. Peygamber’in İçtihatlarına Fizik ve Sosyal Çevrenin Etkisi” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Ağırakça 2010 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “19. Yüzyıl Mısır’ında Kanunlaştırma Hareketleri” konulu doktora tezini tamamladı. 2001-2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında liselerde öğretmenlik ve idarecilik yapan Muhammed AĞIRAKÇA, 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Dış İlişkiler Müdürlüğünde  idarecilik görevinde bulunmuştur. 2009 yılından itibaren Akdemistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışanlık Hizmetlerinde Genel Müdürlük ve Uluslar arası Arapça Yarışmalarının Genel Koordinatörlük görevlerini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan AĞIRAKÇA İngilizce ve Arapça bilmektedir.