Bizden Haberler

Arapça Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Başladı / 20.02.2014
2009 yılından bu yana Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar derneğimizin her yıl düzenli olarak sürdürdüğü Arapça Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri, bu yıl 5. seminer programı ile yeniden başladı.

14 Şubat 2014 günü başlayan seminerlerimizin ilk oturumu, derneğimizin genel başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın açılış konuşmaları ile başladı. Dernek yöneticilerimizin takdim ve selamlamalarının ardından Akademi Derneği bünyesinde Arapça eğitim faaliyetlerini takip ve koordine eden hocalarımızdan Suriyeli Mahir er-Rıfai ve Filistinli İhsan el-Atiyye, Arapça öğretmenlerine seminerlerimizin yöntem ve içeriği hakkında konuşmalar yaptılar.

Derneğimiz ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol kapsamında planlanan hizmet içi eğitim seminerlerimiz boyunca seminerlere katılacak olan öğretmenlerimiz, Pratik Arapça Eğitimleri ve Arapça Öğretim metotları konularında 60 saatlik bir eğitimi takip edecekler.

İstanbul’un farklı imam hatip ortaokul ve liselerinde görevlerini sürdüren Arapça öğretmenlerimize bu yılki seminer programlarımız kapsamında Pratik Arapça ve Arapça eğitim metotları ile ilgili bilgiler verilmesi, bunun sonucunda okullarımızdaki Arapça öğretim kalitesinin görünür düzeyde artırılması hedefleniyor.

Seminer programlarımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 hafta süreyle devam etmesi planlanmıştır.