Bizden Haberler

Arapça Yarışmaları Muhteşem Bir Finalle Tamamlandı / 24.12.2013
Akademistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arasındaki Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Final Programı ve ödül töreni 23 Mayıs 2010 Pazar günü İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonunda yapıldı.

ARAPÇA YARIŞMALARI MUHTEŞEM BİR FİNALLE TAMAMLANDI

Yaklaşık 4000 kişinin katıldığı programda yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafir vardı. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir kültür şöleni olarak yapılan programda seyirciler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden hiç beklenmedik bir performans gördüler.

Altı ay süren hazırlık evresi sonunda yapılan yarışmalarda bilgi yarışması dalında İstanbul İmam Hatip Lisesi 25 okul arasında birinciliği aldı. Arapça şiir okuma dalında Kadıköy İmam Hatip Lisesi birinci
Seyircilerin büyük bir coşku ve destekle izlediği Arapça ezgi yarışmasında birinciliği Sultanbeyli İHL’nin muhteşem ezgi grubu “GRUP HANDAN” alırken ikinciliği Üsküdar İHL, üçüncülüğü ise Kadıköy ve Kazımkarabekir İHL aldılar.


Etkinlik kategrosindeki son yarışma ise Arapça hitabet alanındaydı. Veda hutbesinin Arapçasını ezberleyerek yarışan 25 İHL arasında Beyoğlu Anadolu İHL birinci olurken Bakırköy İHL ikinci, Kartal Anadolu İHL ise üçüncü oldu.

Arapçanın İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında daha iyi öğretilmesi amacıyla yaygınlaştırılan projelerin kamu oyuyla paylaşılması için düzenlenen programda İmam Hatip Liseli öğrenciler 25 okuldan birer öğrencinin katıldığı 20 dakikalık bir oratoryoyu Arapça olarak canlandırdılar. Seyirciden tam not alan program gerek sahne görselliği gerekse yapılan VTR ile büyük heyecan uyandırdı.

Programın Ana sponsoru olan Hollanda Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı Rotterdam’dan gelerek İmam Hatip Lisesi öğrencilerine seslendi. Konuşmasında İmam Hatip Lisesi mezunlarının Avrupa’daki rolüne de değinen Prof. Bahçekapılı İmam Hatip Projesinin bütün İslam dünyası için büyük bir model olduğuna vurgu yaptı. Programda Akademistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri kurucusu Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’da öğrencilere Arapça ve Türkçe olarak seslendi. Konuşmasında Arapçanın birleştiriciliğine vurgu yapan Ağırakça İmam Hatip neslinin bütün dünyayı yönetebilecek liderler çıkarabileceğini ve bunun örneklerini gördüğünü belirtti. İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kışla’da öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında genç neslin gerçekleştirdiği bu muhteşem projeyi sonuna kadar desteklediğini ve kendilerini ümitlendirdiğini ifade etti.

 Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Vecdi Akyüz, Prof. Dr. Abdülaziz Hatip gibi birçok ilim adamının katıldığı programa Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Katar gibi ülkelerden de katılım vardı. Programda bir konuşma yapan Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükoğlu İmam Hatip Liselerinin böylesine kaliteli bir programı hazırlamasından duyduğu gururu ifade etti. Yarışmaların önümüzdeki sene Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenerek bütün Türkiye geneline yaygınlaştırılması bekleniyor. 

Program İstanbul’daki bütün İmam Hatip Liselerinden 150 öğrencinin katıldığı muhteşem bir koro gösterisi ile son buldu. 150 öğrenci seslendirdiği iki parça ile bütün İslam dünyasına birlik mesajı verdi. Barışın hakim olduğu, Müslümanların sevgi dolu bir dünya rüyası olduğunu anlatan ezgileri salonda uzun süre ayakta alkışlandı…
ÖNDER, İGEDER, İLADER, ENSAR VAKFI, TİDEF ve TİYEMDER'İN desteklediği program el-Jazeera Mubaser kanalı ile Hilal TV'den canlı olarak yayınlandı...