Bizden Haberler

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden Derneğimize Ziyaret / 06.06.2014
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünü temsilen çeşitli istişareler gerçekleştirmek üzere İstanbul?a gelen daire başkanlarımız, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğimizin Fatih?teki Genel Merkezine ziyarette bulundular.

Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sn. İhsan ERKUL, Eğitim Ortamları ve Öğrenme Süreçleri Daire Başkanı Sn. Mehmet Nezir GÜL, Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Sn. Abdülhalik BAŞ ve Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Sn. Dr. Ahmet İŞLEYEN’in teşrifleriyle gerçekleşen ziyaret sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren okullarda Arapça eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulunuldu.

Bu çerçevede ülkemizdeki İmam Hatip Liselerinin hazırlık sınıflarında verilen Arapça eğitimleri ile ilgili eğitim politikalarının geliştirilmesi, İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizin dil eğitimi için yurt dışında Arapça eğitimi almak üzere gönderilmeleri, liseler ve üniversitelerin işbirliği doğrultusunda Arapça eğitimi alanında akademik kurgu ile eğitim müfredatı oluşturmalarının önemi, uluslararası Arapça yarışmalarının İmam Hatip Lisesi öğrencilerinde oluşturduğu Arapça heyecanı, Arapça öğrenimini teşvik eden çeşitli sosyal faaliyetler gibi hususlara ilişkin karşılıklı görüş ve önerilerde bulunuldu.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğimizin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, dernek olarak Arapça eğitimi ile ilgili ülkemizdeki ve dünyadaki tüm eğitim çalışmalarını yakından takip ettiklerini, bu birikim ve tecrübelerin ışığında tüm çalışmalarını Arapça eğitimine teksif etmiş bir dernek olarak Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğimizin ülkemizde nasıl bir boşluğu doldurmaya çalıştığını açıkladı. Derneğin örnek uygulamaları ile ilgili özet bilgiler aktaran AĞIRAKÇA, dernek olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile birlikte Arapça eğitimine ilişkin örnek çalışmalar gerçekleştirebileceklerini ifade etti.