Bizden Haberler

İmam Hatiplilerimiz Dünya Birincisi Oldular / 26.03.2014
Katar Devleti tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen "Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları"na bu yıl ilk defa katılan Türkiye Milli Takımı 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

23-26 Mart 2014 tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ve 22 ülkeden liseli gençlerin katıldığı yarışmada ülkemizi temsilen katılan öğrenciler, finalde Yemen'i eleyerek dünya birinciliğini aldılar. 

 

İstanbul'daki Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi 11. sınıfında okuyan dört kişilik Milli takımımız Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirilen özel seçmelerle belirlenmişti. Milli takım seçmelerine akıcı Arapça konuşan 68 öğrenci katılmış, yapılan mülakat ve yazılı sınavlar sonucunda ilk dörde giren öğrenciler ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardı. Aslen yabancı uyruklu olan öğrenciler, yarışma şartnamesine göre o ülkede lisede örgün eğitim öğrencisi olma şartını taşıdıkları için ülkemizi temsile hak kazanmışlardı. 

 

Yurt dışında yapılan kültürel ve sosyal etkinlikleri takip ederek ülkemiz öğrencilerinin söz konusu etkinliğe katılmalarına öncülük eden dönemin Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, takımın milli çalıştırıcısı olarak Dr. Muhammed Ağırakça'yı görevlendirilmiş ve Ağırakça geçtiğimiz Kasım ayında bir hafta süre boyunca Katar’daki Arapça Münazara yarışmasının hazırlık çalışmalarını takip etmişti. Akabinde sekiz kişilik bir öğretmen kadrosu ile okulun Arapça öğretmenlerinden Lokman Yılmaz'ın öncülüğünde özel bir çalıştırıcı ekip kurularak öğrencilerin yarışmalara sıkı bir hazırlığı sağlanmıştı. 

 

Ülkemizi temsil eden öğrencilerin okumuş olduğu Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Üçüncü, öğrencilerin büyük bir özveri ile yarışmalara hazırlandığını, başarının tevafuk eseri olmadığını, netice itibariyle kaliteli bir eğitimin yansıması olduğunu ifade etti. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif Yılmaz da Katar'da yarışmaya katılan öğrencileri arayarak başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti. Perşembe günü (27.03.2014) saat 10.30'da Atatürk Hava Limanında coşkulu bir grup tarafından öğrencilerin karşılanacağını ifade eden Sayın Yılmaz, İmam Hatip camiası adına bu  büyük başarının devamının gelmesi için bütün ekip olarak büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirtti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, özellikle Türkiye'de düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arapça Yarışmalarının bu başarıda büyük bir rol oynadığını, Türkiye’nin şimdiye dek süregelen tecrübelerinin sonucunda bu başarının elde edildiğini ifade etti.