Bizden Haberler

ARAPÇA YARIŞMALARI'NDA BÜYÜK FİNALE AZ KALDI / 08.05.2014
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü?nün koordinasyonunda Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen, 5. Arapça Yarışmaları'nda büyük finale sayılı günler kaldı.

İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek Arapça Yarışmalarında büyük final heyecanı yaşanıyor. Yarışmanın bölge ayakları tamamlandı ve final için hazırlıklar tamam...

9 bölgeye ayrılarak tüm illerde gerçekleşen 5. Uluslararası Arapça Yarışmaları'nın finali Eskişehir'de gerçekleşecek. Bölge yarışmalarda birinci olan okullar, 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde Eskişehir ilinde yapılacak olan, Türkiye finaline katılacaklar.

İL ELEMELERİ TAMAM

Türkiye genelinde 81 ilden 636 okulun başvurduğu 5. Arapça Yarışmaları il elemeleri tamamlandı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 636 okul başvurmuştu. Elemelerine 11.852 öğrencinin katıldığı yarışmalarda bilgi yarışması kategorisinde 559, şiirde 437, hitabet (metin canlandırma) yarışmasında 111 okul öğrencileri il elemelerinde yarıştılar. Arapça Hat / Kaligrafi dalında düzenlenen yarışmalara da büyük biri katılım sağlandı. Yarışmalarda 300'ü aşkın akademisyen ve ilim adamı jüri üyeliği yaptılar. Bilgi yarışmasında soruların oldukça zor olduğunu belirten jüri üyeleri öğrencilerin buna rağmen oldukça başarılı bir performans gösterdiklerini ifade ettiler.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz yaptığı açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince düzenlenen ve Türkiye çapında 636 İmam Hatip Lisesinin katılımıyla gerçekleşen 5. Uluslararası Arapça Yarışmalarının 16-17 Mayıs 2014 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Finali Elemeleri ve Ödül Töreni programına halkımızı bekliyoruz" dedi.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Tunus, Fas, Suud-i Arabistan, Filistin, Suriye, Irak’tan akademisyen, edebiyatçı ve fikir adamlarının katılacağı ödül töreni, TRT et-Türkiye, el-Cezira, Zeytuna TV gibi uluslararası kanalların yanı sıra Kanal 7, Ülke TV, Dost TV, Kon TV, Vuslat TV gibi ulusal ve yerel kanallardan da canlı yayınlanacak. 

PROGRAM:

16 Mayıs 2014 Saat: 14.00-18.00 / Arapça Şiir ve Hitabet Yarışmaları Türkiye Finali

17 Mayıs 2014 Saat: 09.00-13.00 / Arapça Bilgi Yarışmaları Türkiye Finali

17 Mayıs 2014 Saat: 14.00-17.00 / Arapça Yarışmaları Ödül Töreni programı

Yer : Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonu